Gemeente Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is een gemeente in het zuidoosten van de Nederlandse provincie Utrecht, die een groot deel van de gelijknamige Heuvelrug omvat. De gemeente is per 1 januari 2006 ontstaan door de samenvoeging van de voormalige gemeenten Amerongen (m.u.v. Elst), Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Leersum en Maarn. Op 1 januari 2010 had de gemeente 48.792 inwoners (bron: CBS).

De gemeente Utrechtse Heuvelrug telt zeven officiële kernen, waarvan Driebergen-Rijsenburg verreweg de grootste is. Het gemeentehuis staat in Doorn.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug kent grote verkeersstromen en daarmee ook verkeersproblematiek. Niet alleen de CO2-uitstoot zal door de inzet van deze bussen teruggedrongen worden, maar ook het verkeer wordt gereduceerd op de hoofdwegen binnen de gemeente. Twee vliegen in één klap dus.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft aan dit project een belangrijk steentje bijgedragen door een taxistandplaats ter beschikking te stellen op station Driebergen-Zeist, waar vandaan de gasten naar de verschillende locaties worden gebracht. De standplaats is zeer centraal gelegen, deze is gemakkelijk te vinden bij het verlaten van het station.