Co2-neutraal vervoer van/naar conferentiecentra

De stichting Groen Centraal – een samenwerkingsverband tussen de grote conferentiecentra op de Utrechtse Heuvelrug – en taxibedrijf Besseling zijn een samenwerking aangegaan. Zes conferentiecentra zijn bereikbaar via station Driebergen-Zeist met een aantal taxibussen dat rijdt op biogas. Dit aardgas wordt volledig gecompenseerd door in Nederland opgewekt biogas waardoor het vervoer CO2 neutraal is. Voor zover bekend heeft de Heuvelrug hiermee de primeur in Nederland met duurzaam vervoer naar conferentiecentra toe.

De unieke samenwerking zorgt ervoor dat gasten van de conferentiehotels op een duurzame en voor hen snelle, comfortabele en goedkope manier op de plaats van bestemming kunnen komen. Daarnaast is er een zogenaamde ‘portal’ ingericht op het internet, waar men heel gemakkelijk een taxi kan bestellen. Het wordt ook mogelijk om de bussen exclusief in te zetten als shuttle voor een groep die graag duurzaam vervoerd wil worden.

Bij deze overeenkomst zijn 3 zeer ambitieuze partijen op het gebied van duurzaam ondernemen betrokken, namelijk Groen Centraal, taxibedrijf Besseling en de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Iedere partij werkt op haar manier hard aan verbetering van het milieu en aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Verschillende conferentiecentra uit het samenwerkingsverband hebben de zogenaamde Green Key behaald, het keurmerk voor duurzaam ondernemen in de conferentiebranche. Taxibedrijf Besseling is ook een voorloper in haar branche en de gemeente zet zich in voor de doelstellingen zoals geformuleerd in haar Milieubeleidsplan ‘Natuurlijk Duurzaam’ 2009 - 2012.